Ο ΧOΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ- ZUMBA

2012-07-17 17:57


Μπορεί να βαριέσαι να πάς γυμναστήριο..Για αυτό λοιπόν σου έχω τη λύση...Την λένε ZUMBA...
Ο πιο ευχάριστος και παράλληλα δραστικός τρόπος για να γυμναστείτε και να 
κάψετε θερμίδες συνδυάζοντας αεροβικές ασκήσεις μεlatin ρυθμούς!


Η ZUMBA είναι η νέα μόδα που έχει κατακλύσει τα γυμναστήρια και τις σχολές χορού όλου του κόσμου. Είναι ένα πρόγραμμα χορού και γυμναστικής με latin στοιχεία που δημιουργήθηκε από τον χορογράφο Alberto "Beto" Perez τη δεκαετία του '90. Λέγεται ότι δημιουργήθηκε όταν ο Beto ξέχασε σπίτι του τις κασέτες που χρησιμοποιούσε στο μάθημα aerobic που δίδασκε. Χρησιμοποίησε επομένως ό,τι κασέτα βρήκε διαθέσιμη στο αυτοκίνητό του και αυτοσχεδίασε. Μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε στην Κολομβία, πήρε το πρόγραμμα μαζί του στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1999.

Η ZUMBA θεωρείται ένα είδος "μεταμφιεσμένης" γυμναστικής αφού κατά τη διάρκεια μιας ώρας άσκησης μπορεί κάποιος να κάψει από 500-1000 θερμίδες! ! ! Περιέχει στοιχεία αεροβικής γυμναστικής και χορευτικές πινελιές ενώ δίνεται έμφαση στην μουσικότητα του μαθητή αντίθετα με τα συμβατικά προγράμματα αεροβικής γυμναστικής όπου χρησιμοποιείται μέτρημα για την απόδοση των βημάτων. Οι χορογραφίες της ZUMBA® περιέχουν βήματα και μουσική salsa, merengue, bachata, mambo, samba, reggaeton, cumbia, tango, cha cha cha, hip-hop, bollywood, belly dance και άλλα ενώ όσο προχωράει το επίπεδο μπορεί κάποιος να ακολουθήσει και διαφορετικού τύπου προγράμματα όπως AQUA ZUMBA μέσα σε νερό, ZUMBA με βαράκια κ.ά. Υπάρχουν επίσης προγράμματα για παιδιά, ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ. Κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος εναλλάσσονται γρήγοροι και αργοί ρυθμοί για αύξηση της αντοχής και χάσιμο βάρους.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ZUMBA ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΗΤΕ...!!!!
Και ήρθε η στιγμή να ευχαριστήσω μία ΠΟΛΥΤΙΜΗ φίλη μου...Αυτή που με έκανε να αγαπήσω το συγκεκριμένο χορό...Την λένε ΔΩΡΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ...Και πρέπει να σας πω οτι η συγκεκριμένη φίλη μου εκτός οτι διδάσκει ZUMBA σε ενα μικρό και υπέροχο γυμναστήριο έχει συμετάσχει σε VIDEO CLIP και όλα αυτά με ΜΕΓΑΛΗ επιτυχεία...Και για τέλος σε εσένα που σε ενδιαφέρει σου εχω το καλύτερο. 'Εχει δικό της blog για να αποτυπώνει τις σκέψεις της...Έτσι απλά σου δίνω τη διεύθυνση και αν θές μπαίνεις,βλέπεις και μου λές...
https://dorinisakel.blogspot.gr/2012/06/blog-post.html

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΛΑ...!!!!